Utolsó nap a templomoknál

 2009.04.17. 18:27

Reméljük mindenkinek tetszett a kacsintó majom az előző napról, aki lemaradt róla feltétlen nézze meg!

Továbbra is kellemes 72 fok van, viszünk belőle Dublinba is, tartsatok ki! Mi már néha majdnem visszavágyunk (aztán inkább mégse). Ma három távolabbi templomcsoportot néztünk meg, ebből az első egy piramis, aminek sajnos beomlott a teteje, így felmászni nem tudtunk rá. Annál több felfedezni való volt Beng Mealea-ban, igazi vadregényes hangulat a dzsungelben, az Indiana Jones-életérzésbe csak apiknikzezni odalátogató helyiek "rondítanak bele" egy kicsit. Bushman: IMG 6573 Az utolsó templomcsoportnál rengetegen voltak, újévi vurstli zajlott éppen.

Ezeknek a távoli templomoknak a környékét jelenleg is tisztítják a taposóaknáktól (ENSZ és egyéb szervezetek segítségével), a halálfejes táblák az út mentén magukért beszélnek.

 

Bushman: DSCF3981

 

Az autóutak amúgy elég kezdetlegesek, sokat az elmúlt években adtak csak át külföldi országok támogatásával. A közlekedés eléggé kaotikus, kereszteződésekben a nagyobb lendület elve érvényesül. Rengetegen járnak robogóval, úgy látszik az a szabály, hogy minimum 3, de inkább 4-5 ember ül egy kétkerekűn. A kétszer egysávos utakon dudálgatják le egymást folyamatosan az emberek, a legnagyobb járműmennyiség egy vonalban amit megszámoltam 4 volt (tuktuk és terepjáró a szembesávban, valamint mi és egy robogó a jobb oldalon). Feltűnően sok a Lexus terepjáró, ezeket vagy a katonaság birtokolja, vagy valami magasrangú párttag. A 40-50 dolláros havi átlagkeresetből a legtöbbeknek erre nem telik...

Ma van az utolsó éjszakánk Siem Reap-ben, holnap csónakázni megyünk egy közeli tóhoz, ahol egy úszó falu is található. Még mielőtt kimegyünk a reptérre este, beterveztünk egy látogatást a helyi selyemfarmon.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kamboviet.blog.hu/api/trackback/id/tr131071353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása